Beoordelingen droogvoer & natvoer

Wanneer je in de winkel staat, kunnen de soorten voeding je om de oren vliegen. Je wordt hierbij bijna doodgegooid met een knap staaltje marketing, waarbij het ene merk nóg beter moet zijn dan het andere. Niet heel gek dus dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Gelukkig ben ik er om je te helpen!

Waarom mijn lijsten?

Ik ben gaan onderzoeken wat een kat nu écht nodig heeft, en heb hier voor mezelf een helder overzicht van gemaakt tussen wat ze “minimaal” moeten hebben, en wat eigenlijk beter zou zijn.

Op basis van deze informatie heb ik een puntensysteem ontwikkeld, waarbij ik de analyse en ingrediënten op een zo objectief mogelijke manier kan beoordelen. Het resultaat: Een aantal prachtige (al zeg ik het zelf) voerlijsten!

Meer lezen over mijn aandachtspunten? Of wil je meer leren over waar je zélf naar kunt kijken? Lees dan mijn blog over voeding selecteren!

Objectiviteit

Nu ben ik natuurlijk ook weer een extra stem in de chaos, maar ik kom wel met een aantal voordelen:

  • Ik ben op geen enkele manier aan een merk verbonden
  • Ik laat me niet sturen in mijn research
  • Ik speel graag advocaat van de duivel

Daarbij haal ik élke voeding door dezelfde formule, omdat wat mij betreft elke voeding aan deze standaard zou moeten voldoen. Deze objectiviteit is echt de kracht van deze lijsten.

De voerlijsten

Hieronder vind je de meest recente voerlijsten te downloaden als PDF. Zo heb je ze altijd bij de hand, en je kunt ze eventueel ook uitprinten om aantekeningen op te maken.

Het is niet de bedoeling om de lijsten te verspreiden, of te gebruiken voor commercieel gebruik! Wil je anderen attenderen op de lijsten? Verwijs ze dan door naar de website.

2024 update

Zoals beloofd, komt dit jaar met enkele grote updates. Dit kan hier en daar voor wat verwarring zorgen, dus ik zal enkele belangrijke verschillen vast benoemen:

  • Matina (Zooplus/Bitiba) merken zijn verwijderd. Hier kun je lezen waarom.
  • De objectiviteit binnen de ingrediëntenbeoordeling is versterkt, dit kan zowel positieve als negatieve (kleine) veranderingen geven.
  • Senior voedingen zijn meegenomen. Hierbij is géén rekening gehouden met “senior behoeften”, omdat ik niet geloof in “dé senior”.
  • Er zijn weer een hoop (populaire) merken toegevoegd, inclusief verschillende vegan voedingen.

Nieuwsgierig geworden?

Droogvoer 2024

Natvoer 2024

Coming soon!

Oudere versies

Toch nog even terugkijken naar de oude versies? Deze vind je hier:

Wil je nu ook de beoordelingen zien van de analyse en ingrediënten? Meld je dan aan op mijn Facebook groep! Hier staan nóg uitgebreidere lijsten, en je kunt er gelijk al je vragen stellen. Zie ik je daar?


2 reacties

  1. Jolanda Avatar
    Jolanda

    Goedendag,

    Waarom staat Purizon niet meer op de lijst

    1. Kim's Katten Weetjes Avatar
      Kim’s Katten Weetjes

      Dit kun je vinden onder het kopje 2024 update

Plaats een reactie